Ga naar de hoofdinhoud

Hoe werkt Malt Plus voor freelancers?

Malt Plus is onze automatische matchingoplossing, waarbij ons algoritme het projectvoorstel rechtstreeks naar de beste experts stuurt om de opdracht uit te voeren, rekening houdend met de informatie die ze in hun profiel hebben opgegeven.

Selecteer hieronder de vraag waarin je geïnteresseerd bent:

Hoe werkt matching?

Matching werkt in twee fasen: 

1. Screening: Je ontvangt alleen een voorstel als je profiel voldoet aan de criteria die de opdrachtgever voor de opdracht heeft opgegeven. 

De informatie die wordt gebruikt voor het koppelen van het project van de opdrachtgever aan een freelanceprofiel is als volgt (in volgorde van belangrijkheid): 

  1. Vaardigheden 
  2. Functietitel 
  3. Dagtarief 
  4. De locatie 
  5. Andere informatie (details van de opdracht...) 
2. Matchingpercentage: Het matchingspercentage hangt af van de overeenstemming tussen de door de opdrachtgever gezochte criteria en je profiel. Je krijgt alleen opdrachten die voor 70% of meer matchen met je profiel.

Hoe te reageren op het eerste bericht van een klant?

Of je nu geïnteresseerd bent in de opdracht of niet, het is belangrijk dat je de opdrachtgever een reactie stuurt. Dit helpt ons om jou in de toekomst relevantere opdrachten te sturen.Hier zijn onze tips om te reageren op jouw potentiële toekomstige opdrachtgever:

  • Controleer of je voldoet aan de gevraagde criteria (belangrijkste vaardigheden, gevraagde ervaring, beschikbaarheid, locatie). Indien dit niet het geval is, is het beter de opdracht af te wijzen (geen zorgen, dit zal geen negatieve gevolgen hebben voor jouw zichtbaarheid).

  • De opdrachtgever heeft misschien al contact met andere freelancers dus het is belangrijk om snel te reageren en jezelf in een paar zinnen te onderscheiden.

  • Stel jezelf kort voor. Vertel wat over jouw expertise, jouw ervaring en bijvoorbeeld over enkele gelijkaardige projecten waaraan je in het verleden hebt gewerkt.

  • Vermeld de vaardigheden die jou in staat stellen om met succes aan de opdracht te werken.

  • Aarzel niet om je belangstelling te benadrukken en om je motivatie kenbaar te maken. Stel vragen over het project indien er grijze gebieden zijn.

  • Vermeld je beschikbaarheid en de mogelijkheid om een eerste gesprek in te plannen.

Two examples:

Hallo XX,

Ik ben geïnteresseerd in uw missievoorstel. Ik ben al 6 jaar een fullstack ontwikkelaar (6 jaar op Node.js en 4 jaar op React.js). Ik werk voornamelijk in Agile mode, zowel op RUN als BUILD.

Ik ben in staat om te werken aan fromscratch projecten, om een kracht van voorstel te zijn over de technische keuzes die moeten worden aangenomen, maar ook om mezelf te integreren in reeds bestaande projecten om correctief en evolutief onderhoud te plegen. Ik heb bij XX ook gewerkt aan DevOps-tools zoals Docker, Kubernetes en aan relationele databases zoals MySQL, SQL en noSQL met MongoDB.

Ik ben fulltime beschikbaar voor deze missie. Ik kan ook X dagen per week naar uw huis reizen.

Ik blijf tot uw beschikking om dit project te bespreken en u meer in detail mijn ervaringen in verband met de missie voor te leggen.

Nog een prettige dag,

Example 2

Hallo,

Ik ben vooral geïnteresseerd in deze kans als PMO. Ik heb meer dan 10 jaar professionele ervaring en een brede internationale blootstelling.

Ik heb sterke vaardigheden in project- en teammanagement, productontwikkeling, data-analyse en visualisatie, vooral op PowerBI.

Ik heb in verschillende sectoren gewerkt, zoals het bank- en verzekeringswezen, de digitale sector en de detailhandel.

Bijvoorbeeld, bij X kon ik als PMO werken aan X cross-functionele projecten. Ik volgde projecten op met de stakeholders, organiseerde regelmatige vergaderingen, beheerde planningen en budgetten. Ik heb ook deelgenomen aan verschillende comités om de ontwikkelingen en de vorderingen van de projecten toe te lichten.

Ik ben beschikbaar vanaf X en voer mijn opdrachten volledig op afstand uit.

Ik zou dit graag verder bespreken in een interview.

Nog een prettige dag,

Waarom krijg ik geen Malt Plus?

De meeste van onze opdrachtgevers doen een beroep op onze ondersteunende dienst om freelancers te vinden voor Tech, Data, Design of Project Management opdrachten, waarvoor een bepaald ervaringsniveau vereist is. De gewenste beschikbaarheid is vaak 4 of 5 dagen per week.

Andere redenen kunnen zijn: 

Je profiel is onvolledig. Vergeet niet een profielfoto, beschrijving en ervaring toe te voegen en het freelance handvest te ondertekenen. 

Je hebt aangegeven dat je pas over 2 maanden of later beschikbaar bent. Controleer hier je beschikbaarheid.

Ik wil geen kansen meer ontvangen van Malt Plus

Je ontvangt alleen projectvoorstellen als je nu en/of binnen 2 maanden beschikbaar bent.

Als je geen projectvoorstellen meer wilt ontvangen, kun je aangeven dat je over meer dan 2 maanden weer beschikbaar bent.

De kansen die ik krijg zijn niet relevant

De voorstellen die je krijgt, hangen af van wat je in je profiel hebt ingevuld.

Ben je geregistreerd in de juiste categorieën? Meer informatie over hoe je je categorie kiest, vind je in dit artikel.

✔ Heb je duidelijk aangegeven dat je alleen opdrachten wilt ontvangen die op afstand kunnen worden gedaan?

✔ Of dat je niet in een bepaalde bedrijfssector wilt werken?

Ben ik verplicht alle kansen te beantwoorden?

Nee, in tegenstelling tot de opdrachtvoorstellen die rechtstreeks door onze opdrachtgevers worden gestuurd, ben je niet verplicht te reageren. Ze worden automatisch gearchiveerd wanneer ze niet langer beschikbaar zijn.

Hoe werkt het?

Malt Plus is een matching-oplossing tussen een klantproject en freelancers.

Concreet: 
  1. De opdrachtgever kan zijn/haar gedetailleerde project invoeren in zijn/haar Malt Plus-dashboard. Het is een alternatief voor de zoekmachine. Naast de beschrijving van de opdracht zal de opdrachtgever worden gevraagd zijn/haar verwachtingen ten aanzien van vaardigheden, budget en locatie te specificeren.
  2. Een matching-algoritme, speciaal ontworpen door onze data scientists, zal deze opdrachtmogelijkheid doorsturen naar een selectie van freelancers, wiens profiel en opdrachtvoorkeuren voor meer dan 70% overeenkomen. Als je profiel overeenkomt met de opdracht, krijg je bericht via een pushmelding of e-mail. 
  3. Je kunt dan de gedetailleerde inhoud van deze projectvoorstellen rechtstreeks in je Malt-inbox bekijken. 
  4. Vervolgens heb je twee opties: 
  • Als en alleen als je geïnteresseerd bent in de opdracht, neem je contact op met de opdrachtgever door op het ontvangen bericht te reageren. 
  • Als je niet geïnteresseerd of beschikbaar bent, kun je het voorstel afwijzen en ons laten weten waarom. Dit heeft geen invloed op je reputatie (zichtbaarheid) en stelt ons in staat de matching te verbeteren.

Er staat dat mijn bericht in afwachting is voor moderatie, wat betekent dit?

Sommige opdrachtgevers kunnen gebruikmaken van een service, waarbij het eerste bericht van de freelancer wordt gecontroleerd om na te gaan of het overeenstemt met hun behoeften.

De verificatie wordt binnen 24 uur uitgevoerd en het bericht wordt vervolgens aan de opdrachtgever toegezonden. De daaropvolgende berichten hoeven daarna niet te worden gecontroleerd.

Kan ik voorstellen weigeren?

Ja, je kunt alle voorstellen die je niet interesseren afwijzen. Het is zelfs aan te raden om in alle openheid op het platform de opdrachten te weigeren die niet overeenkomen met je wensen door de knop 'weigeren' te gebruiken, om zo het algoritme te helpen de matching voor de toekomst te verbeteren.