Hoe vind je de beste freelancer voor jouw dienst?

Malt is de grootste marktplaats voor Europese freelancers en geeft je toegang tot een community van meer dan 550.000 freelancers uit alle gebieden van intellectuele dienstverlening: data, technologie, marketing, ondersteunende functies, design.

Malt Strategy geeft je bovendien toegang tot een community van managementconsultants en interim-managers. Malt Strategy is een exclusieve community waarin consultants door ons team worden geselecteerd. Managementconsultants moeten minimaal 2 jaar ervaring hebben bij een erkend adviesbureau en interim-managers moeten minimaal 10 jaar ervaring hebben in senior managementfuncties.

Experts uit de Malt Strategy-gemeenschap zijn niet zichtbaar in de zoekmachine en kunnen alleen via onze teams worden gecontacteerd, zodra jouw project op Malt is ingediend.

Zoek een freelancer

Op Malt kun je op twee manieren freelancers zoeken en vinden die je kunnen ondersteunen bij je project:

• Door een zoekopdracht uit te voeren met behulp van onze zoekmachine,

• Door een project in te dienen, zodat ons matching-algoritme de meest relevante freelancers voor je project kan selecteren. (Malt Plus artikelomleiding)

Als je met Malt Strategy op zoek bent naar een deskundige managementconsulent of een interim-manager, moet je een project indienen op Malt en alle vereiste informatie invullen, zodat ons team de ideale consultant kan vinden om mee te werken aan het project.

De zoekmachine

Op onze homepage vind je een freelancer door een trefwoord en een referentiestad in de zoekbalk te typen.

Alle beschikbare freelancerprofielen worden weergegeven en het is mogelijk de zoekopdracht te verfijnen . Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen de profielen weer te geven die worden aanbevolen door medewerkers, de supermalters etc. of zelfs filteren op expertise of ervaringsniveau.

Je kunt vervolgens door de verschillende profielen bladeren en vanaf hun pagina contact opnemen met de freelancers door op de knop "Een project voorstellen" te klikken.

Maak gebruik van de selectie van freelancers

Je kunt maximaal 6 freelancers selecteren om te contacteren en het project voor te stellen.

Nadat je selectie is aangemaakt, kunnen er maximaal 6 freelanceprofielen toegevoegd worden:

• Klik op de knop ' Meer freelancers selecteren ' : je wordt vervolgens doorgestuurd naar de pagina met zoekresultaten waar je vandaan kwam, om andere passende profielen te zoeken.

• Voeg freelancers toe aan je selectie door vanuit hun profiel op de knop ' Toevoegen aan mijn selectie ' te klikken .

Wanneer je een freelancer selecteert, zijn er twee opties:

• Neem rechtstreeks contact op met de freelancer - In dit geval word je doorgestuurd naar de missievoorstelpagina waar je het missievoorstel schrijft vooraleer het naar de freelancer te verzenden.

• Creëer een selectie van freelancers waarin je maximaal zes profielen kunt toevoegen die overeenkomen met je behoefte.

Je vergroot de kans op een positief antwoord (een offerte) met 50% als je het project aan 3 freelancers aanbiedt in plaats van aan slechts 1.

Je kunt freelancers uiteraard uit je selectie verwijderen door naar hun profiel te gaan (door op de thumbnail van de freelancer in de Selectiemodule te klikken ) en te klikken op “ Verwijderen uit mijn selectie ” of op het kleine rode kruisje rechtsboven in de thumbnail van elke freelancer in je selectie. Dit kruis verschijnt bij mouseover.

Hoeveel selecties kan ik tegelijk hebben?

Je kunt slechts één selectie tegelijk hebben. Als je meerdere selecties hebt gemaakt zonder dat te willen ( bijvoorbeeld: een eerste terwijl je verbonden bent, dan keer je terug naar de Malt-site zonder verbonden te zijn en maak je een tweede selectie ), wordt alleen de laatst gemaakte selectie bewaard.

Hoe lang wordt de selectie bewaard?

Eenmaal aangemaakt, heeft uw selectie een beperkte duur :

• Als je verbonden bent met je Malt-account, wordt de selectie 24 uur ⌛ bewaard vanaf de datum en het tijdstip van creatie.

• Als je geen Malt-account hebt of niet verbonden bent, kan de selectie slechts bewaard worden gedurende de duur van het bezoek aan de site (of maximaal 24 uur). Het bezoek eindigt als je de site verlaat door de browser te sluiten of als je te lang (4 uur) inactief blijft op de site.

De voortgang van aanvragen opvolgen

Nadat je via de zoekfunctie contact hebt opgenomen met freelancers en het projectvoorstel met hen hebt gedeeld, kun je de status van de aanvragen volgen door op de optie Aanvragen opvolgen in het navigatiemenu te klikken.

Met deze functie kun je zien of een freelancer het voorstel heeft gezien of niet, of hij geïnteresseerd is in het project of niet, de offertes bekijken en goedkeuren of afwijzen.