Ga naar de hoofdinhoud

Hoe maak je een offerte?

Ga je je eerste offerte creëren in Malt? Heb je hulp nodig bij het uitvoeren van alle stappen om te zorgen dat je niets mist?

Hieronder vind je alle nodige informatie om een perfecte offerte te maken 🚀

Voordat je hals over kop een offerte gaat schrijven, moet je ervoor zorgen dat de behoeften van de klant volledig begrijpt. Soms zijn de opdrachten niet gedetailleerd genoeg... Neem de tijd die je nodig acht om alle voorwaarden van de opdracht met de klant te verduidelijken.

Hier is een lijst met vragen die je zou kunnen stellen.

Over het project en de context:

  • Welke kernvaardigheden worden verwacht?

  • De lijst met producten / diensten die verwacht worden door de opdrachtgever

  • De duur van de opdracht en de geschatte termijn voor de verschillende producten / diensten

  • De werkafspraken (remote of face-to-face, nodige reiskosten, uren waarop je bereikbaar bent, etc.)

  • De verplichte of benodigde werkmiddelen

  • De toewijzing van de rechten (auteursrechten, reproductierechten, etc.)

Over het team:

  • Wie wordt mijn directe contactpersoon in het bedrijf?

  • Werk ik alleen aan het project of in een team?

  • Wat voor profiel heeft dit team?

  • Zijn er andere freelancers?

... Heb je nog een ander punt dat in je opkomt?

Uiteraard is deze lijst niet compleet. Hun doel is om je te helpen de wensen van de klant zo goed mogelijk te begrijpen.

Waar kan ik mijn offertes zien?

Om al uw offertes te zien, gaat u gewoon naar de sectie "Mijn opdrachten beheren".

Je kunt hier jouw concepten, jouw opdrachten of voorstellen in uitvoering, evenals voltooide en geannuleerde projecten bekijken.


Je hebt ook dee mogelijkheid om de offertes te downloaden.

Om dit te doen, hoef je alleen maar op de link "Bekijk documenten om te downloaden " te klikken in het tabblad "lopend" van elk lopend project.

Kan ik een offerte wijzigen of annuleren?

Het is heel goed mogelijk om jouw korte of terugkerende offerte te wijzigen of te annuleren als de klant het niet heeft geaccepteerd.

Om dit te doen, hoef je alleen maar naar "mijn opdrachten beheren" te gaan, vervolgens naar "lopend" en je zult de offertes zien die in afwachting van acceptatie zijn.

Je kunt dan kiezen tussen het wijzigen van de offerte of het annuleren ervan.

Jouw klant ontvangt een melding van de wijziging of annulering van de offerte in zijn Malt-inbox, evenals per e-mail.

Om een offerte te wijzigen die al geaccepteerd is, zijn de stappen anders. Hieronder leggen we dat aan je uit.

Hoe factureer ik langlopende opdrachten?

Bij het maken van een offerte op Malt heb je de mogelijkheid om een eenmalige opdracht of een terugkerende opdracht voor te stellen.

Terugkerende opdracht zijn een geweldige optie voor opdrachten die zich over meerdere weken of maanden uitstrekken, waarbij freelancers vaak specifieke doorlopende taken moeten uitvoeren gedurende de volledige duur van het project.

Als je ervoor kiest om deze route te volgen, moet je voor het einde van de maand een maandelijks activiteitenrapport invullen voor de dagen of uren die je aan dat project hebt gewerkt voordat je het werk van de maand als voltooid markeert en het ter goedkeuring naar jouw klant stuurt.

Na goedkeuring door jouw klant wordt de factuur voor die maand (gebaseerd op het werkelijke aantal dagen of uren dat je hebt gewerkt) verwerkt voor betaling en kun je beginnen met het opbouwen van dagen/uren voor de volgende maand voor die terugkerende opdracht.

Aan de andere kant zijn er soms langetermijnprojecten waarbij het niet noodzakelijkerwijs gaat om lopende of repetitieve taken, maar die in plaats daarvan kunnen worden opgedeeld in belangrijke mijlpalen met verschillende resultaten.

In dit geval vind je het misschien gemakkelijker om voor elke fase van het project afzonderlijke eenmalige projectoffertes te sturen, in plaats van één offerte voor het volledige project op te stellen, om ervoor te zorgen dat je tijdig wordt betaald op het einde van elk van de projectfasen.

Voor welke optie je ook kiest, er is altijd een gemakkelijke manier om ze op Malt te beheren en ervoor te zorgen dat je zonder vertraging wordt betaald.

Je moet elke offerte beschrijven, inclusief een indicator voor elke fase in de titel.

functietitel + aanbetaling

functietitel + deel 1, deel 2, enz.

functietitel + januari, februari, enz.