Ga naar de hoofdinhoud

Verschillende soorten projecten

Afhankelijk van de noden van het project, kan je ervoor kiezen om een kort of terugkerend project aan te maken.

Hieronder leggen we elk type project in detail uit, zodat u de optie kunt kiezen die het beste bij u past bij het verzenden van uw budget naar de klant.

korte projecten

Dit type project is ideaal voor specifieke behoeften en voor een projectduur van maximaal een maand.

Om een kort project uit te voeren, moet u "kort" selecteren in het type projecten sectie.

Dit budget is compatibel met alle soorten klanten en kan op elk moment worden gewijzigd totdat de klant de voltooiing van het project bevestigt.

De betalingstermijn is afhankelijk van de klant:

  • Als de klant in aanmerking komt voor onze vooruitbetalingsoptie, ontvangt u de betaling binnen 10 werkdagen na voltooiing van het project.

  • Als uw klant niet in aanmerking komt voor vooruitbetalingen, moet hij aan het begin van het project het volledige bedrag betalen. In dit geval ontvangt u de betaling direct na validatie.

terugkerende projecten

Terugkerende projecten zijn het meest geschikt voor langdurig werk bij Malt, waardoor een project kan worden opgesplitst en gefactureerd over meerdere maanden , op basis van het aantal maanden dat het beslaat en het aantal gewerkte dagen of uren.

U beschikt over één enkele interface die de verschillende maanden die zijn verstreken of nog moeten verstrijken samenvat en alle facturen en orderoverzichten centraliseert . Het is een manier om een langdurige relatie met uw klant te verzekeren, met een gegarandeerd dagtarief en de garantie dat u aan het einde van elke maand wordt uitbetaald , zonder dat u hoeft te wachten om het project af te ronden.

De factuur voor elke maand wordt pas opgemaakt nadat uw activiteitenrapport door de klant is gevalideerd , maar wel op de laatste dag van de maand in kwestie.

U kunt deze factureringsmethode direct kiezen bij het maken van de offerte als uw klant hiervoor in aanmerking komt . Om een terugkerend project uit te voeren, moet u "terugkerend" selecteren in het type projectsectie.

Hoe werkt het?

Maandelijks wordt er gefactureerd op basis van het aantal werkelijk gewerkte dagen.

Daarom moet u elke maand het aantal gewerkte dagen invullen, zodat de klant de factuur kan valideren en u kan betalen.

De factuur van elke maand wordt pas opgemaakt na validatie van het activiteitenrapport door de klant, maar wordt gedateerd op de laatste dag van de maand in kwestie.

Houd er rekening mee dat als u als freelance profiel uw activiteitenrapport te laat valideert, de factuur zal worden gedateerd op de dag dat u uw activiteit aangeeft.

Vergeet niet dat u verplicht bent uw activiteitenrapport te valideren zodat de factuur wordt opgemaakt en zodat de klant deze van zijn kant kan valideren.

Wanneer ontvang ik de betaling?

Aan het einde van elke maand!

Als u kiest voor de terugkerende projectoptie, moet u voor het einde van de maand een maandelijks activiteitenrapport invullen .

U moet de dagen (of uren) aangeven dat u gedurende de maand hebt gewerkt en dit rapport wordt ter validatie naar uw klant gestuurd.

Na validatie door uw klant wordt de factuur opgesteld en ter betaling naar de klant gestuurd.

Wat als ik profiteer van de mogelijkheid tot vervroegde betaling?

In dat geval ontvang je automatisch binnen 10 werkdagen de betaling voor je terugkerende project.

Dit model wijkt af van het vooruitbetalingssysteem, waarbij de opdrachtgever het bedrag voor aanvang van het project op een geblokkeerde rekening reserveert en vrijgeeft zodra de afronding van het project geldig is.

Mijn klant komt niet in aanmerking voor terugkerende projecten, wat nu?

Wij adviseren u om uw budget te verdelen over meerdere maandelijkse termijnen.

Hierdoor kan uw klant u elke maand betalen.

Door het project op te delen in meerdere kleine budgetten, ontvangt u vooruitbetalingen naarmate het project vordert.

Als u met uw klant een bepaalde duur van het project afspreekt, bijvoorbeeld 6 maanden, kunt u aan het begin van het project 6 offertes sturen, zodat de klant deze aan het begin kan valideren om de duur van het project te bevestigen en vervolgens te voorzien ze op de vlucht.

U moet elk budget schrijven met een indicator voor elke fase in de titel. Bijvoorbeeld:

  • projecttitel + voorschot

  • projecttitel + deel 1, deel 2, enz.

  • projecttitel + januari, februari, enz.

Hoe kan ik de moutrekening opnemen in mijn reguliere facturering?

Hoe kan ik de Malt-factuur invoegen in mijn gewone facturering?

Als u wilt, kunt u hier het referentienummer van uw interne boekhoudsysteem invoeren, zodat uw boekhouder niet uren hoeft uit te zoeken hoe hij uw facturen van Malt moet beheren.

In het geval van een terugkerende opdracht?

In het geval van een terugkerende opdracht?

Volgens hetzelfde principe kun je ook een intern referentienummer aan je terugkerende opdracht toevoegen.

Je kunt echter maar één unieke referentie voor je opdracht toevoegen.Het is niet mogelijk om elke factuur die per maand wordt uitgereikt een andere referentie te geven.