Hoe beheer ik en werk ik mijn beschikbaarheid bij op Malt?
ZoekenNeem contact met ons op

Hoe beheer ik en werk ik mijn beschikbaarheid bij op Malt?

Beschikbaarheid bevestigd: De beste optie om nieuwe opdrachtgevers aan te trekken. Het laat zien dat je beschikbaar bent om te werken aan nieuwe opdrachten. Deze status moet iedere 7 dagen bevestigd worden.

Beschikbaarheid niet bevestigd: Deze melding verschijnt als je je beschikbaarheid niet bevestigd hebt in de laatste 7 dagen. 

Niet beschikbaar: Kies deze optie als je niet wilt dat er contact met je wordt opgenomen voor nieuwe opdrachten. Er zal je worden gevraagd een datum te selecteren waarop je weer werk kunt aannemen.

Als je je status hebt ingesteld op “niet beschikbaar” en ook een toekomstige datum hebt opgegeven waarop je weer beschikbaar bent om werk aan te nemen, zul je weer nieuwe opdrachtvoorstellen krijgen vanaf twee maanden voor de datum van je volgende beschikbaarheid.

Je kunt je status op ieder moment aanpassen via je Malt-profiel. Deze informatie wordt door Malt en potentiële nieuwe opdrachtgevers gebruikt om te weten wanneer en of je tijd hebt om nieuwe opdrachten aan te nemen.

Beschikbaarheid bevestigd

Dit is de beste manier om nieuwe opdrachtgevers aan te trekken en je kans op het ontvangen van nieuwe opdrachtvoorstellen te verhogen. Deze status selecteren betekent dat je je beschikbaarheid op Malt in de afgelopen 7 dagen bevestigd hebt. Hierdoor verschijnt je freelanceprofiel in de Malt-zoekresultaten en kun je ook gematcht worden met Malt Plus-kansen (bijv. potentiële nieuwe opdrachten die gematcht worden met jouw vaardigheden en expertise via onze geavanceerde AI). We raden je aan je beschikbaarheid wekelijks te bevestigen om je kans op het ontvangen van nieuwe opdrachtvoorstellen te verhogen.

Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk antwoord geeft als je nieuwe opdrachtvoorstellen ontvangt—je profiel is namelijk niet zichtbaar in de Malt-zoekresultaten tot je dit gedaan hebt. 

Als bonus verschijnt er door het bevestigen van je beschikbaarheid een kleine badge op je profiel en in de Malt-zoekresultaten. Waarom? Omdat potentiële nieuwe opdrachtgevers het meest geïnteresseerd zijn in freelancers die hun beschikbaarheid up-to-date hebben.

Beschikbaarheid niet bevestigd

Als je beschikbaarheid niet bevestigd is betekent dat dat je je beschikbaarheid niet hebt bijgewerkt in de afgelopen 7 dagen en dat je je status niet hebt ingesteld op “niet beschikbaar.” Als dit gebeurt blijft je profiel zichtbaar in de Malt-zoekresultaten en kun je nog steeds nieuwe opdrachtvoorstellen krijgen. Je verliest echter je “beschikbaarheid bevestigd”-badge op je profiel en in de Malt-zoekresultaten (zie het voorbeeld voor Sayaka hierboven). Hierdoor kan het zijn dat potentiële nieuwe opdrachtgevers minder geïnteresseerd zijn om contact met je opnemen, wat je kans op het ontvangen van nieuwe opdrachtvoorstellen verlaagt.

Je bent in geen geval verplicht om je beschikbaarheid bij te werken. Het is niet omdat je je beschikbaarheid al een tijdje niet hebt bevestigd dat wij je status automatisch op “niet beschikbaar” zetten na verloop van tijd. Echter, als je je freelance-onderneming wilt laten groeien en wilt dat er contact met je wordt opgenomen voor nieuwe opdrachtvoorstellen, dan raden we aan je status niet inactief te laten.

Niet beschikbaar

Dit is de beste optie als je niet wilt verschijnen in de Malt-zoekresultaten of geen nieuwe opdrachtvoorstellen wilt ontvangen.

Echter, afhankelijk van de datum die je hebt ingesteld waarop je weer beschikbaar bent om aan nieuwe opdrachten te werken, kun je het volgende verwachten:

  • 2+ maanden voor je volgende beschikbare datum: Je freelanceprofiel verschijnt niet in de Malt-zoekresultaten en je ontvangt geen nieuwe opdrachtvoorstellen.

  • 1-2 maanden voor je volgende beschikbare datum: Je freelanceprofiel verschijnt niet in de Malt-zoekresultaten, maar het is mogelijk dat je nieuwe Malt Plus-opdrachtvoorstellen ontvangt die ons AI-aangedreven algoritme matcht met je profiel.

  • <1 maand voor je volgende beschikbare datum: Je freelanceprofiel verschijnt weer in de Malt-zoekresultaten en je ontvangt nog steeds relevante nieuwe Malt Plus-opdrachtvoorstellen.

Tot slot, als je aan een langdurige opdracht werkt of simpelweg niet beschikbaar bent voor een specifieke periode—en je wilt geen nieuwe opdrachtvoorstellen ontvangen of beantwoorden—dan hebben we twee opties om ervoor te zorgen dat dit geen negatieve impact heeft op je zichtbaarheid om Malt:

  1. Als je je status op “niet beschikbaar” instelt, kies dan een volgende beschikbare datum voor over meer dan 2 maanden. Je kunt dit altijd later bijwerken als je planning verandert.

  2. Verwijder je dag-/uurtarief van je freelanceprofiel. Hierdoor verschijnt je profiel niet langer in de Malt-zoekresultaten, maar je ontvangt nog steeds relevante nieuwe Malt Plus-opdrachtvoorstellen. En als je deze weigert heeft dit geen impact op je zichtbaarheid.