Ga naar de hoofdinhoud

Geschillenregeling

Het is mogelijk dat een project niet verloopt zoals gepland: een ander begrip van de reikwijdte van de missie, een initiële behoefte die soms onnauwkeurig geformuleerd is, een verandering in de specificaties, standpunten die uiteenlopen tijdens het project, een gebrek aan regelmatige communicatie...

In al deze gevallen is het belangrijk om een gezonde communicatie te herstellen en zo snel mogelijk tot overeenstemming te komen .

Het Malt-team staat klaar om te helpen bij het oplossen van deze geschillen:

Herstellen of verzekeren van de communicatie tussen de verschillende partijen,

  • Oplossingen voorstellen op basis van onze ervaring,

  • Verduidelijken van contractuele regels of mogelijke opties.

Het dienstverleningscontract (offerte, factuur) wordt rechtstreeks tussen de freelancer en de opdrachtgever ondertekend. Dit betekent dat de oplossing van het geschil de verantwoordelijkheid is van de opdrachtgever en de freelancer .

Malt is een derde partij bij dit servicecontract: onze teams zijn dus niet in een positie om op de een of andere manier een beslissing te nemen, de technische kwaliteit van een dienst te beoordelen, de gegrondheid van een geschil te beoordelen, noch een freelancer te dwingen een dienst te verrichten of van een opdrachtgever de betaling van een factuur te verlangen.

Bereid je voor op een constructieve discussie om tot een gunstige uitkomst van het geschil te komen, luister naar het standpunt van je gesprekspartner (wat zou jij doen, wat zou jij in zijn plaats verwachten?) en wees proactief .

Het is duidelijk in ons belang om een gunstige uitkomst van de geschillen te vinden, en we slagen erin om overeenstemming te bereiken in 80% van de gevallen die aan ons team zijn gemeld (wat minder dan 1% van de missies op Malt vertegenwoordigt).

Een snelle oplossing is altijd voordeliger, voordat posities te lang verstarren. Indien het geschil blijft bestaan en er na 45 dagen geen overeenstemming wordt bereikt , zullen wij de nodige maatregelen treffen in overeenstemming met onze Algemene Voorwaarden . Beide partijen kunnen zich vervolgens tot de rechtbank van koophandel wenden om het geschil te beslechten.

Vergoeding bij betwisting

De AXA-verzekering dekt geen terugbetaling van missies in geval van een geschil, en kan niet garanderen dat de freelancer wordt betaald in geval van een geschil. De AXA-verzekering die de missies dekt, is een beroepsaansprakelijkheid ( meer informatie hier ).

Een RC Pro dekt schade die het gevolg kan zijn van een ongeval of fout (bijvoorbeeld een incident dat een vertraging in de levering veroorzaakt met als gevolg het verlies van een contract, een bug die omzetverlies op een site en -handel veroorzaakt). Het is geen garantie voor de goede uitvoering van een dienst of bescherming bij onvoldoende prestatie of kwaliteit.