Gå til hovedinnhold

Hvordan fungerer fakturering hos Malt?

For å fakturere et prosjekt til en oppdragsgiver, må du først opprette et budsjett gjennom fanen "opprett et budsjett". Kunden kan da godta tilbudet ditt og betale på forhånd for prosjektet. Først da kan du begynne å jobbe.

På slutten av prosjektet må du gå tilbake til prosjektsiden og angi at prosjektet er ferdig. Oppdragsgiver vil kunne validere ferdigstillelse av prosjektet og dette vil utløse den endelige faktureringen.

Fakturaen utstedes først når prosjektet er ferdig.

På frilanssiden utstedes to fakturaer:

  1. Fakturaen til prosjektet, mellom frilanseren (deg) og oppdragsgiveren.

Denne fakturaen er utstedt av Malt i ditt navn og på vegne av den juridiske formen som du har angitt i din juridiske informasjon, takket være faktureringsmandatet : det er en kontrakt der oppdragsgiveren (du) gir Malt makt til å utstede fakturaer i din navn og på dine vegne.

betalingen kommer fra kunden, men behandles gjennom Malt .

2. Fakturaen for serviceutgifter, mellom Malt og frilanseren (deg).
Servicegebyrer trekkes automatisk fra totalbeløpet som skal mottas. Du trenger ikke å refundere oss eller utstede en faktura.

For å laste ned fakturaene dine kan du:

  • Gå direkte til siden for det aktuelle prosjektet og klikk på linken "last ned fakturaer"

  • Eller gå til fanen "fakturaer og betalinger" i profilen din, hvor du i "fakturaer"-delen kan laste ned -zip-filen med alle fakturaene for det valgte året

Hvordan laster du ned Malt-fakturaene dine?

For å laste ned fakturaene dine kan du:

Gå direkte til den aktuelle prosjektsiden og klikk på linken "last ned fakturaer".

Eller gå til fanen "fakturaer og betalinger" i profilen din, hvor du i "fakturaer"-delen kan laste ned zip-filen som inneholder alle fakturaene for det valgte året

Kundens betalingsbetingelser

For å finne denne informasjonen må du gå til:

  • Malt-innboksen din

  • samtalen med den aktuelle klienten.

Betalingsperioden avhenger av prosjektets profil:
  • Forskuddsbetalingsprosjekt: Byggherren skal forhåndsbetale prosjektet før prosjektstart. Til dette har de en sperret konto hvor midlene er sikret frem til validering av prosjektet.

Når prosjektet er fullført og validert av klienten (hvis det har blitt tilrettelagt på riktig måte), mottar du betalingen umiddelbart.

  • Prosjekt i kontantforskudd: Kunden forhåndsbetaler ikke prosjektet, men du mottar pengene dine innen 10 dager etter validering av prosjektets slutt.

  • Forsinket betaling av faktura: Hvis kunden din ikke er kvalifisert for Sepa direkte belastning eller forhåndsbetaling , er vi bundet av deres regnskapsfrister som varierer fra 30 til 60 dager.

  • Prosjekt i SEPA-betaling: Noen kunder velger betaling med direkte belastning, denne betalingsmåten krever 10 virkedager slik at du kan få tilbake pengene dine.