Ga naar de hoofdinhoud
Wat gebeurt er in geval van een geschil?
Neem contact met ons op

Wat gebeurt er in geval van een geschil?

Het kan gebeuren dat een opdracht niet verloopt zoals gepland: een verschillend begrip van de omvang van de opdracht, een aanvankelijke behoefte die soms onduidelijk is, een wijziging in de offerte, standpunten die tijdens het project uiteenlopen, een kwestie van smaak, een gebrek aan regelmatige communicatie... 

In al deze gevallen is het belangrijk om de communicatie weer gezond te maken en zo snel mogelijk tot een akkoord te komen.

De rol van Malt

Het Malt-team is er om je te helpen deze geschillen op te lossen: 

  • De communicatie tussen de verschillende partijen herstellen of in stand houden 
  • Oplossingen voorstellen op basis van onze ervaring 
  • De contractuele regels of mogelijke opties verduidelijken 
De opdrachtovereenkomst (offerte, factuur) wordt rechtstreeks ondertekend door de freelancer en de opdrachtgever. Dit betekent dat het oplossen van het geschil de verantwoordelijkheid is van de opdrachtgever en de freelancer

Malt is een derde partij bij deze opdrachtovereenkomst: onze teams zijn daarom niet in staat om een beslissing te nemen over de technische kwaliteit van een geleverde dienst, om te oordelen of een geschil gegrond is, of om een freelancer te dwingen een dienst uit te voeren of om de betaling van een factuur op te leggen aan een opdrachtgever.

Bereid je voor

Wees bereid een constructieve discussie aan te gaan om een gunstige oplossing voor je geschil te vinden. Luister naar het standpunt van de andere persoon (wat zou je doen, wat zou je in zijn/haar plaats verwachten?) en wees proactief

Het is uiteraard in ons belang een gunstige uitkomst te vinden voor geschillen. In 80% van de aan ons team gemelde gevallen (wat minder dan 1% is van alle op Malt uitgevoerde opdrachten) slagen we erin tot een akkoord te komen.

Terubetaling in geval van een geschil

De AXA-verzekering dekt niet de terugbetaling van opdrachten in geval van een geschil en kan niet garanderen dat de freelancer in geval van een geschil zal worden betaald. De AXA-verzekering die de opdrachten dekt is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (meer informatie hier). 

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die het gevolg kan zijn van een ongeval of een fout (bijv. een incident dat een vertraging in de levering veroorzaakt met verlies van een contract tot gevolg, een bug die een omzetverlies veroorzaakt op een e-commercesite). Het is geen garantie voor een juiste uitvoering van de opdracht of een bescherming in geval van onvoldoende resultaat of kwaliteit.