Waarom is het raadzaam om de opdracht vooruit te betalen?
ZoekenNeem contact met ons op

Waarom is het raadzaam om de opdracht vooruit te betalen?

Door de opdracht vooruit te betalen, vermijd je dat je een voorschot betaalt dat je misschien nooit meer terugziet als de opdracht geannuleerd wordt of als de freelancer niet serieus is. 

Dit is ook zeer belangrijk voor de freelancer, omdat het een vertrouwenskader schept tussen jou en de freelancer, en de freelancer zijn of haar werk zorgeloos kan uitvoeren.

Wees gerust, het bedrag wordt niet onmiddellijk overgemaakt aan de freelancer. Onze betalingspartner bewaart het tot je het einde van de opdracht bevestigt. 

Je geeft de toestemming om het bedrag uit te betalen wanneer je tevreden bent met het resultaat en alles in orde is. 

Is het verplicht?

Dit systeem van vooruitbetaling is niet verplicht om met de opdracht te beginnen, maar de freelancer weet wel van tevoren of het bedrag al dan niet op je account staat. Hij/zij kan dus vragen om vooraf te betalen alvorens met de opdracht te beginnen. 

Dit is uiteraard niet mogelijk voor langdurige opdrachten (zeer grote bedragen) en voor grote bedrijven (beleid inzake betaling op rekening). 

Is het bedrag voor de opdracht echter zeer groot en neemt de opdracht veel tijd in beslag, dan is het mogelijk de offerte op te splitsen in verschillende offertes die elk een periode vertegenwoordigen, bijvoorbeeld 15 dagen.

Elke offerte komt dan overeen met een opdracht die je vooruitbetaalt en steeds samen met de freelancer bevestigt.