Ga naar de hoofdinhoud

De verschillende projecten op Malt

De voortgang van je projecten kan je volgen via het tabblad “ Mijn projecten beheren ” .

Daar krijg je toegang tot de lijst met alle projecten, in voorbereiding, in uitvoering en voltooid.

Ter herinnering: er zijn twee soorten projecten op Malt:

  • Diensten in eigen beheer (terugkerend): de freelancer factureert de tijd die hij besteedt aan de uitvoering van het project

  • Forfaitaire diensten (kort): de freelancer factureert het aantal deliverables dat tijdens het project is voltooid.

Terugkerende projecten op Malt

Terugkerende diensten worden aangepast aan het formaat van lange projecten op Malt, waardoor een dienst verdeeld en gefactureerd kan worden over meerdere maanden, afhankelijk van het aantal maanden en het aantal gewerkte dagen.

Je krijgt een overzicht van het hele project (afgelopen of toekomstige maanden), facturen en orderoverzichten.

In de tab bedrijfsinstellingen > voorkeuren voor het bijhouden van activiteiten kun je kiezen hoe je Activiteitenrapport (ARC) van je freelancers wil bijhouden.

Facturen worden maandelijks opgemaakt op basis van het aantal daadwerkelijk door de freelancer gewerkte dagen. Hierin moet elke maand het aantal gewerkte dagen worden aangevuld en gevalideerd om de factuur te kunnen opstellen en de betaling aan de freelancer te activeren.

Zodra de freelancer zijn CRA heeft ingediend, ontvang je een e-mail waarin staat dat je zijn CRA moet valideren.

Om de CRA te valideren, ga je naar het tabblad Mijn projecten beheren en klik je daar op het activiteitenrapport valideren.

Je hebt ook de mogelijkheid om het door de freelancer ingediende activiteitenrapport te bekijken.

Na validatie van de CRA wordt er doorgestuurd naar de facturatiepagina van de afgelopen maand, waar je de inkooporder, de datum van de factuur en de gegevens van de contactpersoon van de boekhouding kan invoeren.

Komen alle klanten in aanmerking voor terugkerende projecten?

Niet alle klanten komen in aanmerking voor dit projecttype. Om een terugkerende dienst te kunnen uitvoeren, moet je gemachtigd zijn om opdrachten op factuur te betalen.

Bij een terugkerend project ontvangt de freelancer maandelijks een vergoeding. Het is niet mogelijk om een terugkerende missie van meerdere maanden op voorhand te voorzien.

Als je vragen hebt over terugkerende projecten, raden we je aan om contact op te nemen met je commerciële contactpersoon via het dashboard of support@malt.nl

Als je project en profiel voldoen aan alle voorwaarden voor het uitvoeren van een terugkerende dienst, kan de freelancer doorgaans automatisch een offerte sturen voor een terugkerende dienst.

Als je project en profiel voldoen aan alle voorwaarden voor het uitvoeren van een terugkerende dienst, kan de freelancer doorgaans automatisch een offerte sturen voor een terugkerende dienst.

Kortlopende projecten op Malt

Kortlopende diensten worden aangepast aan het projectformat van minder dan een maand. De freelancer verbindt zich ertoe om gedurende een bepaalde periode aan een project te werken tot aan de oplevering van de deliverables.

Prijsoffertes op Malt

De door de freelancer verzonden offerte vormt een overeenkomst vanaf het moment dat beide partijen deze aanvaarden .

Juridisch gezien hebben de elektronische handtekening en de handgeschreven handtekening precies dezelfde juridische waarde (🇫🇷 volgens artikel 1367 van het Burgerlijk Wetboek / 🇧🇪 volgens artikel 8.1, 2° en 3° van het Burgerlijk Wetboek)

Zodra de offerte van de freelancer gevalideerd is, ben je juridisch gebonden tot het einde van de missie.

Dankzij deze offerte kun je met Malt facturen genereren in eigen naam en voor rekening van de eigen onderneming.

Waarom een contract afsluiten met Malt?

Wanneer je een contract wilt afsluiten met een freelancer die via Malt wordt gecontacteerd, moet de offerte via ons platform worden aangemaakt en gevalideerd.

Door via Malt een contract af te sluiten, kun je:

  • Je betaling beveiligen: Gelden worden niet onmiddellijk overgemaakt naar de freelancer. Onze betalingsoperator bewaart ze totdat je het einde van het project valideert. Jij bent degene die toestemming geeft om het geld uit te betalen als de missie is uitgevoerd.

  • Genieten van de verzekering van freelancers op het project: Door via Malt te handelen, weet je zeker dat deze verzekerd is voor zijn service en dat je dankzij de AXA Rc Pro-verzekering niet betaalt voor eventuele schade veroorzaakt door een freelancer.

  • Een freelancer aanbevelen wiens service je op prijs stelde: Aan het einde van de missie nodigen wij je uit om een recensie (beoordeling en commentaar) achter te laten op het profiel van de freelancer. Deze beoordelingen helpen toekomstige klanten gerust te stellen en de zichtbaarheid te vergroten.

  • Gebruik maken van een gestandaardiseerde facturering: Met Malt kan je facturen genereren namens je onderneming dankzij het facturatiemandaat dat elektronisch is ondertekend door de freelancer, wat ons in staat stelt facturen uit te schrijven die in de boekhouding worden geïntegreerd.

Indien dit niet wordt gerespecteerd, in het geval dat Gebruikers die via de Marktplaats met elkaar in contact zijn gebracht, een project buiten de Marktplaats contracteren, zal Malt hen een factuur sturen voor een forfaitair bedrag van 10.000 euro als compensatie, die verplicht betaald moet worden bij ontvangst.

Hoe aanvaard ik een offerte van een freelancer?

Na contactname met freelancers, zullen deze offertes opmaken.

Het is belangrijk om alle freelancers met wie je contact had, op de hoogte te stellen van de voortgang van de missie, of je hun offerte aanvaardt of juist niet.

Om een offerte van een freelancer te accepteren, klik je simpelweg op “offerte accepteren”.

Zodra de offerte is geaccepteerd, worden andere freelancers die offertes voor hetzelfde project hebben gestuurd, op de hoogte gebracht dat de opdracht is vervuld.

Is het mogelijk een offerte te wijzigen?

Een offerte kan gedurende de hele missie worden gewijzigd, zolang je het einde van het project niet hebt gevalideerd. Dit garandeert je flexibiliteit tijdens de voortgang van het project.

Alleen de freelancer kan de offerte wijzigen. Na wijziging ontvang je een melding.

Valideren van het einde van de dienst

Zodra het werk van de freelancer is ingediend, kan de freelancer het einde van het project aangeven en kan je vervolgens het einde van het project valideren, waardoor de betaling voor de missie wordt geactiveerd.

Je hebt 15 dagen de tijd om het einde van het project te valideren. Na deze deadline en zonder tussenkomst, wordt het einde van het project automatisch gevalideerd.

Als je gedurende deze periode niet tevreden bent met het resultaat van de dienst, raden wij aan contact op te nemen via support: support@malt.com of om het geschillenformulier in te vullen.

Om het einde van de missie te valideren, volstaat het volgende:

  • Ga naar je dashboard ,

  • Selecteer vervolgens de missie die je wilt voltooien.

Je kunt dan klikken op “ einde van de missie valideren” .

Door het einde van de missie te valideren, kan je een factuur afdrukken via de tab “factuur afdrukken” op de pagina van de missie.

Wat gebeurt er bij valideren van het einde van het project?

Als je al geld hebt gestort op je Malt-account, wordt het geld overgemaakt naar de freelancer (tenzij de service is verlengd, in welk geval het saldo van het project moet betaald worden).

Als het project is gewijzigd, raden wij je aan om het Facturatieartikel te raadplegen.

Als je daarentegen de dienstverlening nog niet volledig hebt betaald, komt er een betalingsvenster om de betaling per creditcard of overschrijving uit te voeren.