Ga naar de hoofdinhoud

Wie zijn de freelancers op Malt?

Freelancers zijn allemaal onafhankelijke werknemers die ongereguleerde intellectuele diensten aanbieden. Het zijn bijvoorbeeld kunstenaars, grafisch ontwerpers, consultants, coaches, fotografen, computerwetenschappers, ontwikkelaars, etc.

Freelancers kunnen onder verschillende juridische statussen worden geregistreerd . Ze kunnen bijvoorbeeld als zelfstandige werken, in een bedrijf werken (EIRL, EURL, SARL) of zelfs een salarisoverdracht hebben.

In onze algemene gebruiksvoorwaarden vind je de wettelijke statussen die moeten worden gerespecteerd in elk van de landen waar Malt aanwezig is.

De profielen van freelancers die op Malt zijn geregistreerd, zijn openbaar. Zij vormen de etalage voor online freelancers . Op dit profiel vind je de vaardigheden en ervaringen uit het verleden van freelancers, evenals aanbevelingen en recensies van eerdere klanten. Bij ondertekening van het freelance charter verbinden freelancers zich ertoe de informatie in hun profiel op een transparante en eerlijke manier in te vullen.

Ons beleid

Het is voor freelancers verplicht om, als ze geld willen ontvangen , bepaalde juridische documenten aan ons te verstrekken . Onze dienstverlener Mangopay, een dochteronderneming van Crédit Mutuel Arkéa, is verantwoordelijk voor het verifiëren van de juridische documenten die door freelancers worden verzonden.

Onze partner Mangopay is onderworpen aan dezelfde regels als die welke aan banken worden opgelegd op het gebied van het kennen van uw klant (Know Your Customer of “KYC”).

Bovendien beschermt dit u tegen de wet van de waakzaamheidsplicht bij verborgen werkzaamheden .

Zo verzamelen wij documenten met betrekking tot het beroepsstatuut van de freelancer, zoals:

  • Hun identiteitsbewijs (rechtstreeks verzonden naar Mangopay),

  • Het SIREN-situatiebericht,

  • Zijn certificaat van waakzaamheid,

  • Zijn KBIS,

  • Zijn statuten,

  • Zijn verklaring van begunstigden.