Ga naar de hoofdinhoud

Onze Malt Plus-service

Wat is onze Malt Plus-service?

Op Malt kun je via de zoekbalk direct een freelancer zoeken en contacteren. Ook kun je een project indienen via onze Malt Plus oplossing, zodat Malt via ons algoritme contact opneemt met de freelancers die voor jou het meest geschikt zijn voor het project. De gecontacteerde freelancers reageren doorgaans binnen 24 uur. Om ons algoritme te helpen de beste profielen te vinden, moet je de details van jouw project opgeven:

  • Het type freelancer dat je zoekt

  • Projectvoorwaarden

  • Projectdetails: De naam van het project en een gedetailleerde beschrijving van de omvang van het project en de taken.

Malt Plus is een dienst die beschikbaar is voor alle Malt-klanten.

Publiceer een project op Malt

Je kunt direct beginnen met het publiceren van een project op Malt door op de optie 'Project publiceren' op de homepagina, de bovenste banner of de navigatiebalk te klikken.

Tot de definitieve publicatie van het project op Malt kun je jouw projectvoorstel als concept opslaan.

Je kunt het proces hervatten en doorgaan door op de optie “Verwerken van aanvragen” in de navigatiebalk te klikken.

Beschrijf het type freelancer dat je zoekt

Deze sectie is essentieel om ons algoritme te helpen de zoekopdracht te verfijnen en contact op te nemen met de meest relevante profielen.

Geef aan:

  • De functietitel : het type expert dat je zoekt. Bijvoorbeeld: “Marketingprojectmanager”

  • Functiecategorie : wij bieden de meest voorkomende categorieën aan die passen bij de functietitel die je hebt ingevoerd. Als je de juiste categorie niet kunt vinden, kun je altijd handmatig een nieuwe categorie invoeren door op de link "Kies uit andere categorieën" te klikken.

  • Ervaringsniveau : Gebaseerd op het senioriteitsniveau dat vereist is voor het project.

  • Belangrijkste vaardigheden : Vul minimaal 4 vaardigheden in die het gewenste profiel absoluut moet bezitten, in volgorde van belangrijkheid. Ons algoritme geeft je een lijst met vaardigheden, maar je hebt altijd de mogelijkheid om andere vaardigheden handmatig in te voeren.

  • TALEN : Als je geen informatie invoert, gebruikt het algoritme de taal waarin je het project publiceert als standaardtaal.

Geef de uitvoeringsvoorwaarden van het project aan

  • Geschatte projectduur en start : Geef de duur van het project aan en de datum waarop het naar verwachting zal beginnen. Gewenste beschikbaarheid van het profiel : Aantal dagen per week. Deze informatie is van belang omdat sommige freelancers hebben aangegeven parttime beschikbaar te zijn.

  • Geschatte dagprijs : Op basis van de door jou verstrekte informatie bieden wij een geschatte dagprijs aan. Je kunt deze prijs altijd wijzigen. Vergeet niet dat, afhankelijk van de details en voorwaarden van het project, de gecontacteerde profielen mogelijk hun dagtarief moeten aanpassen.

  • Projectlocatie : Of het project vereist dat de freelancer naar uw kantoor komt of dat hij of zij het werk op afstand mag doen. Houd er rekening mee dat projecten op afstand over het algemeen aantrekkelijker zijn voor onze freelancers en daarom vaak meer aanmeldingen ontvangen.

Zodra deze stap is voltooid, zie je aan de rechterkant van het paneel het geschatte budget voor het project, exclusief belastingen, inclusief de servicekosten van Malt.

Beschrijf de details van het project

Dit is het gedeelte dat alle gecontacteerde freelancers zullen lezen voordat ze het projectvoorstel accepteren of afwijzen.

We raden aan om zoveel mogelijk informatie toe te voegen om je project effectief te beschrijven, om zo de beste freelancers aan te trekken.


Hier is een voorbeeld van informatie die je kunt verstrekken:

  • Context :

    • Bedrijfsomschrijving (indien nodig)

    • Presentatie van het projectteam (omvang en samenstelling)

    • Locatie en werkafspraken (bijvoorbeeld gewenste aanwezigheid in het kantoor gedurende de eerste weken)

  • Projectdoelstellingen en uitdagingen

    • Startpunt van het project (wat is er al bereikt)

    • Wat zijn de te leveren producten / deliverables aan het einde van de missie?

  • Profiel

    • Jarenlange ervaring en projecttypes

    • Technische kennis vereist

    • Niet-technische vaardigheden (“soft skills”)

Revisie en indiening van het project

Controleer je projectvoorstel voordat je het indient bij Malt. Je kunt de informatie nog steeds bewerken voordat je deze publiceert.

Als alles correct is, klik je op 'Bevestigen'. Zodra je jouw project hebt bevestigd, wordt het naar verschillende freelancers gestuurd.

Freelancers die geïnteresseerd zijn in jouw project, reageren direct op het Malt-platform. Reageer snel op reacties en aanvaard de offerte die het beste aansluit bij de behoeften van jouw project, met inachtneming van onze algemene voorwaarden (link naar de algemene voorwaarden).

Of jouw reactie op sollicitaties nu positief of negatief is, freelancers stellen het over het algemeen op prijs om feedback te krijgen op hun sollicitatie.

Waar komen de verschillende fasen van Malt Plus mee overeen?

Het sourcen is begonnen : jouw project is ontvangen en wordt verwerkt door ons sourcingteam, om jouw project te beoordelen en naar de freelancers te sturen die het beste bij jouw behoeften passen.

Jouw missie is nog niet gezien : jouw project is naar freelancers gestuurd maar nog niet bekeken. Bij Malt Plus krijg je snel antwoord, doorgaans binnen 24 uur.

Als de vertraging te lang duurt, kun je via de handmatige zoekfunctie zelf freelancers aan uw project toevoegen. Je kunt ook een e-mail sturen naar jouw accountmanager of naar clients@malt.com

X freelancers hebben jouw missie gezien : de freelancers hebben kennis genomen van jouw project, maar je hebt nog geen feedback ontvangen. Als het responspercentage laag is, kan dit verschillende redenen hebben:

  • een gebrek aan details in de missiebeschrijving is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de beschrijving freelancers in staat stelt jouw behoeften te begrijpen;

  • locatie die niet in grote steden ligt en met een lage concentratie aan freelancers die gespecialiseerd zijn in het gewenste vakgebied (vooral wanneer de missies face-to-face of in een hybride vorm plaatsvinden) ;

  • een te laag budget of niet in overeenstemming met jouw verzoek. Raadpleeg bij twijfel onze prijsbarometer https://www.malt.fr/t/barometre-tarifs

Aarzel niet om contact op te nemen met jouw accountmanager of ons team op clients@malt.com, waarbij je jouw project en/of de elementen die je wenst te wijzigen gedetailleerd toelicht, zodat zij je kunnen ondersteunen

X freelancers zijn geïnteresseerd in jouw missie / geen actueel gesprek : freelancers zijn geïnteresseerd om je te ondersteunen bij de uitvoering van jouw project, maar hebben je nog geen bericht gestuurd.

  • Er zijn meerdere gesprekken gaande : je hebt meerdere sollicitaties ontvangen. Om ze te bekijken, ga naar je Malt-e-mail!

  • Geen offerte ontvangen : aarzel niet om de freelancers met wie je communiceert te vragen een offerte op te stellen om de verschillende commerciële aanbiedingen te vergelijken.

  • Citaat om te valideren : zodra een akkoord is bereikt, raden wij je aan de gekozen offerte zo snel mogelijk te valideren om de beschikbaarheid van de freelancer te reserveren. Je hebt dan tot een paar dagen vóór de startdatum van de missie de tijd om deze in te richten (als je in vooruitbetaling zit).

  • Freelance gevonden : je hebt de offerte van één van de kandidaten gevalideerd en hebt daardoor het ideale profiel gevonden om je te ondersteunen. Gefeliciteerd !