Ga naar de hoofdinhoud

Betaalmethoden

Bij Malt kun je voor diensten betalen met de volgende betaalmethoden.

  • Betaling met creditcard : hier zijn de geaccepteerde creditcardbetaalmethoden voor Malt:

    • VISA

    • MasterCard

    • Maestro

    • Przelewy24

    • Bancontact Mistercash (BCMC)

    • IDEAL

  • Bankoverschrijving : zorg ervoor dat je de referentie (10 cijfers/letters) van de missie vermeldt in de overschrijvingsopdracht/reden voor de overschrijving die je vanuit jouw bank gaat doen (website, applicatie, enz.). Deze referentie zal ons toelaten om geld aan jouw project toe te wijzen.

  • SEPA-domiciliëring : je moet jouw bank machtigen om jouw Malt-facturen automatisch te betalen. Het enige wat je hoeft te doen is de machtiging voor automatische incasso te ondertekenen en ons een bankidentiteitsverklaring (RIB) te sturen.

SEPA-automatische incasso is een goede manier om aan betalingstermijnen te voldoen.

Om jouw SEPA-domiciliëring in te stellen, kun je contact opnemen met jouw accountmanager.

Het SEPA-mandaat is geldig totdat je het mandaat intrekt. Je kunt jouw SEPA-machtiging bij uw bank op elk moment intrekken en definitief een einde maken aan elke automatische incasso bij Malt.

Voor projecten uitgevoerd op Malt is het niet mogelijk om per cheque te betalen.

Wanneer moet je jouw uitkering betalen?

Op Malt kunt u op twee verschillende tijdstippen voor uw diensten betalen:

  • vóór de start van het project door vooruit te betalen voor het project,

  • zodra het project of de maand is voltooid, betaal je per factuur.

Je kunt de betalingsvoorkeuren van jouw bedrijf vinden in de bedrijfsinstellingen -> tabblad betalingsvoorkeuren

Vooruitbetaling

Vooruitbetaling bestaat uit het betalen van het bedrag van de dienst vóór aanvang van het project.

Je betaling verschijnt als 'provisioned mission' op Malt.

Wij adviseren je om de missie vooraf te betalen voordat je met de missie begint, om de freelancer gerust te stellen en de service in de beste omstandigheden te kunnen starten.

Wanneer je de opdracht vooraf betaalt, financier je via Malt een geblokkeerde rekening. Betaling kan worden gedaan met een creditcard of via overschrijving.

Het geld wordt in de projectportemonnee geplaatst en jij blijft eigenaar van dit geld. Het bedrag van de missie wordt pas aan de freelancer uitbetaald als je het einde van de missie valideert.

Door het einde van het project te valideren, geef je toestemming om het geld aan de freelancer te betalen.

De voordelen van vooruitbetaling

Het gebruik van een geblokkeerde rekening is een garantie voor veiligheid voor jou en voor de freelancer:

  • Je hoeft geen borg te betalen

  • De freelancer is verzekerd van een snelle betaling van de opdracht aan het einde van het project

Deze betaalmethode schept een vertrouwensband tussen jou en de freelancer die het project in alle veiligheid kan uitvoeren.

De voordelen van vooruitbetaling

Het gebruik van een geblokkeerde rekening is een garantie voor veiligheid voor jou en voor de freelancer:

  • Je hoeft geen borg te betalen

  • De freelancer is verzekerd van een snelle betaling van de opdracht aan het einde van het project

Deze betaalmethode schept een vertrouwensband tussen jou en de freelancer die het project in alle veiligheid kan uitvoeren.

Betaling per factuur

Betaling per factuur bestaat uit het betalen aan de freelancer na validatie van het einde van het project of de maand. Aan het einde van het project of elke maand sturen wij een factuur naar de rekeningen van jouw bedrijf voor de geleverde dienst.

Je hebt een aantal dagen de tijd om te betalen, afhankelijk van jouw formule met Malt. Deze betalingstermijn kun je terugvinden op jouw verschillende facturen

De voordelen van betaling op factuur

Bij betaling op factuur betaal je de missie aan het einde van het project of aan het eind van de maand. Zodra de offerte geaccepteerd is, kan de freelancer aan de missie beginnen.

Je kunt in “Recurring Mission” werken met uw freelancers (in management). Maandelijks dient de freelancer het aantal gewerkte dagen/uren op te geven en maken wij de bijbehorende factuur op.

Hoe kan ik overstappen op factuurbetaling?

Je bedrijf is standaard ingesteld op vooraf betalen. Bij het voorbereiden van een project kun je overstappen op factuurbetaling. Hiervoor selecteer je de optie 'Betalen op factuur' en vul je de gevraagde gegevens in. Om te kunnen profiteren van de betalingsmethode voor facturen, moet je een eerste missie op Malt hebben voltooid en moet je bedrijf in aanmerking komen voor het contante voorschot.

Zie je deze optie niet en wil je overstappen op betalen op factuur, neem dan contact op met jouw accountmanager. Je accountmanager doet vervolgens het wijzigingsverzoek. De installatie kan enkele dagen duren.

De aanvaarding van het verzoek tot betaling op factuur is afhankelijk van de voorwaarde dat jouw onderneming in aanmerking komt voor het voorschot in contanten.

Voorschotten zijn een dienst die automatisch inbegrepen is als je op factuurbasis betaalt. Hierdoor kan de freelancer aan het einde van het project snel betaald worden en kun je de betalingstermijnen van jouw bedrijf nakomen.

Dit voorschot wordt uitgevoerd door onze financiële partners. Het brengt voor jouw bedrijf geen extra kosten met zich mee.

Wanneer je het verzoek doet om over te stappen op 'Betalen op factuur', wordt door onze partner de financiële situatie van jouw onderneming onderzocht. Om jouw verzoek te accepteren, moet je ook de volgende elementen verzamelen: actuele factuurgegevens, account met een professioneel e-mailadres (geen @ gmail.com ), ten minste één missie uitgevoerd op Malt.

Als jouw aanvraag wordt geaccepteerd, kunnen je projecten direct van start gaan. Het is niet meer nodig om geld ter beschikking te stellen. Als je weigert, moet je de gebruikelijke vooruitbetaling voor de missie doen.

Betalingsvaluta kiezen

Je hebt de mogelijkheid om uw freelancers te betalen met de volgende drie valuta: euro's, Amerikaanse dollars of Britse ponden.

De valuta wordt automatisch geconfigureerd bij het aanmaken van jouw bedrijf op basis van het browserdomein (.fr / .uk / .de...).

Hoe wijzig ik de valuta van mijn bedrijf?

Je kunt jouw valuta wijzigen door rechtstreeks in te loggen bij jouw bedrijfsinstellingen op het tabblad 'Betalingsvoorkeuren'.

Hoe je de valuta kunt wijzigen


De valutawijziging zal alleen invloed hebben op de betaling van toekomstige projecten.

Als je de valuta van een huidig project wilt wijzigen, volg je de onderstaande procedure:

  • Vraag de freelancer om advies over het wisselen van valuta.

  • Vraag de freelancer om het huidige project te annuleren.

  • Het versturen van een nieuwe offerte door de freelancer in deze nieuwe valuta.

  • Het aanvaarden van deze offerte.

Het project verloopt dan op dezelfde manier als de andere projecten.


Let op: als je per bankoverschrijving betaalt, zorg er dan voor dat je de IBAN van Malt hebt gewijzigd. We hebben namelijk één IBAN per valuta.