Ga naar de hoofdinhoud

Betaling van freelancers internationaal

Je wilt graag samenwerken met een freelancer die woonachtig is of geregistreerd staat in een ander land. Dit is mogelijk onder bepaalde voorwaarden.

Om te voldoen aan de regels ter preventie van fraude en het witwassen van geld, autoriseert onze betalingsprovider MANGOPAY betalingen per bankkaart of overschrijving van en naar bepaalde landen.

Aan de andere kant is het gebruik van online bankieren vanuit het buitenland mogelijk (Payoneer, Quonto, enz.).

Btw

Wanneer een freelancer zijn offerte stuurt, kan het zijn dat je onderworpen bent aan verschillende regels met betrekking tot de belastingen.

Er zijn verschillende gevallen mogelijk:

  • De freelancer is in hetzelfde land geregistreerd als jij : je moet alle belastingen betalen die van toepassing zijn op de rechtsvorm, namelijk de BTW.

  • De freelancer is niet geregistreerd in hetzelfde land als jij , maar maakt deel uit van de Europese Unie:

    • Als jullie beiden een intracommunautair BTW-nummer hebben, profiteer je van zelfliquidatie van de BTW en hoef je dus geen BTW te betalen op de factuur voor de dienst.

    • Indien de freelancer geen intracommunautair BTW-nummer heeft, dan ben je onderworpen aan de betaling van de BTW die overeenkomt met de rechtsvorm van de freelancer.

  • De freelancer bevindt zich niet in hetzelfde land als jij en maakt geen deel uit van de Europese Unie: er wordt geen belasting geheven op de offerte, de BTW bedraagt 0%.

Lijst met landen waarnaar betalingen niet zijn toegestaan op het platform.