Waarom is het minimale dagtarief op Malt € 125?
ZoekenNeem contact met ons op

Waarom is er een minimaal dagtarief?

Malt heeft niet alleen tot doel om het freelancewerk te vereenvoudigen en te beschermen (beveiligde betaling met de geblokkeerde rekening, AXA beroepsaansprakelijkheidsverzekering, reputatiesysteem, ...), maar vooral om de waarde van freelancers te verhogen

Wij zijn een platform met een lokale opzet, dat offshore concurrentie en de strijd om de laagste prijs helpt voorkomen. Toch hebben wij bij freelancers zeer lage prijzen vastgesteld (50, 75 of zelfs 25 euro per dag), waardoor zij niet behoorlijk van hun werk kunnen leven. 

Om te voorkomen dat de prijzen steeds verder naar beneden gaan en om te vermijden dat beginnende freelancers zichzelf met verlies verkopen, maar ook om de geloofwaardigheid van het platform en onze hele community te behouden, hebben wij besloten om een minimum dagtarief te hanteren op alle profielen. 

Het is dus onmogelijk om een prijs van minder dan €250 te hanteren. Let wel, dit is een minimumtarief

Hoe wordt het minimale dagtarief berekend?

Wij zijn uitgegaan van het minimum loon dat een werknemer in loondienst ontvangt. Vervolgens hebben wij, op basis van verschillende gesprekken, het dagtarief berekend dat een freelancer in rekening moet brengen om ditzelfde loon te krijgen, rekening houdend met: 

  • Sociale lasten (wij hebben het tarief van een zelfstandig ondernemer in Frankrijk genomen, d.w.z. 24,6%). 
  • Diverse uitgaven (apparatuur, verzekering, etc.) voor ongeveer 3.000 euro
  • Vrije dagen, ziekteverlof en prospectiedagen, die uiteindelijk neerkomen op ongeveer 15 gewerkte dagen per maand (253 werkdagen, 25 vakantiedagen, 4 dagen ziekteverlof, 45 prospectiedagen). 
Om als zelfstandig ondernemer het Frans minimumloon te verdienen, moet je in 179 dagen € 22.367 factureren, d.w.z. € 124,96 per dag.

Meer weten?