11 fouten om te vermijden op je Malt-profiel
ZoekenNeem contact met ons op

11 fouten om te vermijden op je Malt-profiel

Om op te vallen in de massa op Malt, deelt het Freelance Community-team enkele van zijn tips:

1. Geef de voorkeur aan een professionele kleurenfoto

Je begrijpt vast dat je niet veel opdrachten krijgt als je een foto van uzelf op het strand plaatst. Je foto is een van de manieren waarop een opdrachtgever je professionaliteit kan beoordelen. 

Wij raden je aan kleur te gebruiken om op te vallen in de zoekresultaten en potentiële opdrachtgevers aan te trekken.

2. De titel is belangrijk

Het hebben van een goede titel zal je zeker helpen bij het vinden van nieuwe opdrachten.

Wij adviseren je om in je titel de technologieën op te nemen die je beheerst of de expertise die je onderscheidt. Dit verhoogt je kansen om klanten naar je profiel te lokken wanneer ze naar zoekresultaten op Malt kijken. Vermijd ook termen die je profiel kunnen devalueren, zoals 'het Zwitserse zakmes op het web'.   

3. Geef je reismogelijkheden op

Wij raden je aan je woonplaats aan te geven, en vervolgens je 'opdrachtvoorkeuren' in te vullen, d.w.z. de gebieden waar je naartoe kunt reizen. Hierdoor verschijn je in de zoekresultaten in deze geografische gebieden. 

4. Het weergegeven tarief is I-N-D-I-C-A-T-I-E-F

Het gemiddelde dagtarief dat je op je profiel aangeeft, is indicatief en dus per definitie flexibel!

5. Beschikbaarheid, wees exact

Het geven van nauwkeurige informatie over je beschikbaarheid is goed voor je reputatie en die van freelancers op Malt. 

Met andere woorden, het stelt ons in staat klanten aan te trekken door de professionaliteit en de kwaliteit van de freelancers op Malt te benadrukken. Onnauwkeurige beschikbaarheid kan een negatieve invloed hebben op je conversiepercentage. Ook zorgt het ervoor dat je profiel veel lager in de zoekresultaten verschijnt.

Daarentegen geeft een up-to-date en accurate beschikbaarheid je profiel een boost, aangezien ons platform er altijd belang bij heeft om beschikbare profielen naar voren te schuiven. 

6. Onderschat je samenvatting niet

'Jij in een notendop' is een van de meest populaire onderdelen van het profiel voor opdrachtgevers. Wij raden je aan een korte beschrijving te geven van je vaardigheden en het soort werk dat je aanbiedt, bijvoorbeeld met behulp van opsommingstekens.  

7. Vaardigheden, hoe meer, hoe beter

'50 vaardigheden is de limiet'. Hoe meer tags je toevoegt aan je vaardigheden, hoe groter de kans dat je benaderd wordt door opdrachtgevers. 

Wij raden je aan om je te verplaatsen in een recruiter die je vak niet kent en om zowel algemene als specifieke trefwoorden op te nemen over je vaardigheden (hard & soft skills), te leveren resultaten, voorkeurssectoren, technologieën, software en tools, technische omgeving, etc.   

8. Ervaring, verkies kwaliteit boven kwantiteit

Wij raden je aan het kort te houden en alleen ervaringen te posten die je helpen de opdrachten te vinden waarnaar je op zoek bent. 

Gebruik de bedrijfsnaam in de titel. Binnenkort komt er een nieuwe functie om je meer onder de aandacht te brengen bij opdrachtgevers. Het zal gebruikmaken van de informatie ingevoerd in 'ervaringen'.

9. De kracht van je portfolio

Voor sommige beroepen, met name in de sectoren design, beeld en geluid, vergroot een portfolio waarin je prestaties naar voren komen je kansen om te worden benaderd.

10. Cursussen, niet alleen je opleiding telt

Nogmaals, het doel is de klanten gerust te stellen. Diploma's en je knowhow kunnen in je voordeel werken in de rubriek 'opleiding'

11. Talen, check of je Nederlands wel hebt toegevoegd

Het zou zonde zijn als je opdrachten misloopt: je verschijnt in de zoekresultaten in Nederland als je 'Nederlands' in je talen aangeeft!